Inlägg

Upplev ett traditionellt Japan

I Asien är mycket annorlunda jämfört med Sverige och världsdelen erbjuder dess turister mycket olika miljöer. Alla har vi olika intresse och för soldyrkarna är Thailand ett väldigt populärt turistmål. Vill du besöka storstäder rekommenderas Hong Kong, Shanghai, Peking, Seoul med flera där gatorna aldrig sover.japan

Tokyo är en av dessa städerna också, där allt finns och oavsett när du vaknar på natten hittar du alltid något att göra om du så önskar. En spännande värld men Japan har så mycket mer än denna energirika stad. Landsbygden i Japan kan erbjuda en härlig resa om du även är intresserad av det mer traditionella Japan. Folk är inte lika uppjagade och stressade som i storstaden och som turist får man ett vänligt välkomnande i princip vart man åker. Med små tempel, lokala restauranger, traditionella festivaler bör man om man har tid besöka någon mindre stad, eller till och med by om man har tid.

Som turist i landet får man möjlighet att innan avresa köpa ett så kallat Japan Rail Pass som ger dig möjligheten att åka hur mycket du vill i de större delarna av landets kollektivtrafik, inklusive många snabbtåg. På detta vis kan du på ett smidigt vis ta dig ut ur Tokyo och besöka mindre städer. Innan avresa bör du se över vart du vill åka, då det kan ta tid att hitta information på svenska eller engelska om de mindre kända ställena, men väl värt mödan om man vill uppleva något annat i landet. Vill du läsa mer om Japans olika resmål hittar du en sida om detta här.