Inlägg

Finansiering när du ska starta ett lågprishotell

Drömmer du om att starta ett hotell? Kanske ett billigt hotell som fokuserar på att få gästerna att trivas, snarare än att maximera vinsterna så mycket det går? Att vara hotellägare är en livsstil, menar många som är i branschen. Du är vaken när andra sover och du behöver arbeta hårt för att hotellet ska vara trivsamt och för att det ska gå runt. Några delar man kan behöva tänka på innan man startar sitt hotell är finansiering, marknadsföring och läge. I den här artikeln tar vi upp vad man kan tänka på när det kommer till just finanserna.

Eget kapital att föredra

Om du redan har det kapital du behöver för att starta hotellet har du finansieringen i princip klar. Många har dock inte detta, utan behöver ta ett lån för att verksamheten ska kunna komma igång. Detta givetvis till en ränta som gör att marginalerna blir något mindre. Att spara ihop till ett eget kapital är givetvis att föredra, även om det kan ta flera år av disciplinerat sparande och hårt lönearbete.

Att låna

Om du planerar att ta ett lån finns det en mängd olika sidor där du kan se vilken ränta som är bäst för tillfället. Ett exempel på en sådan sida är https://bästaboräntan.se, som dock gäller boräntor. Även om hotell visserligen förknippas med boende, är det snarare ett företagslån som bör sökas.

Räntorna vad gäller företagslån är ofta mer förmånliga än andra låneformer. Privatlån har högre ränta än både företagslån och bolån i många fall, även om det ser olika ut från lån till lån. Att ta ett företagslån innebär dock inte riktigt samma process som det gör vid andra låneformer.

Gör hemläxan om du ska låna

Innan du tar kontakt med din bank för att diskutera ett lån bör du ha förberett dig ordentligt. Konceptet, planerna och själva idén för hotellet bör vara konkret. Därutöver bör du ha skrivit en trovärdig affärsplan med budget på rätt sätt. Om man är osäker på hur man ska göra detta finns hjälp att få, till exempel genom NyföretagarCentrum. Glöm dock inte att finansieringen bara är en liten del av att driva ett hotell. Förhoppningsvis är det början på en helt ny livsstil som du trivs med i många år framöver.