Inlägg

Håll nere matkostnaderna på resan med en mattermos

Om du är ute och reser kan det bli dyrt att äta ute varje dag. Visserligen är det något som många anser vara en charm med att resa. Man testar på nya restauranger och smaker, och det blir upplevelser som är en del av resan. Så är det dock kanske inte på alla resor. Om man till exempel tågluffar eller om man vandrar i fjällen står maten kanske i mindre fokus. Likaså om man reser på budget i allmänhet.

En mattermos är mer praktisk än en termos för dryck

En mattermos har i princip samma grundläggande funktion som en vanlig termos – att hålla maten varm. Skillnaden är bland annat utformningen. Medan termosar för dryck har en smal öppning, som är anpassad just för dryck, har mattermosar ofta en bredare öppning som är enklare att äta ifrån. Vissa har till och med en sked eller en gaffelsked som sitter på termosen i ett fäste. Allt för att göra det enkelt att ta med sig mat och äta den.

Att laga maten

Beroende på var du bor kan det bli mer eller mindre svårt att laga den mat du ska ta med dig i mattermosen. Om du ändå reser på en budget är det sannolikt att du bor på ett vandrarhem, och där brukar det finnas gemensamma kök som vandrarhemmets gäster kan använda sig av. Tänk på att du kanske får ha lite tålamod, då det kan vara så att matlagningskön är lång runt middagstid. Dock kan det också vara ett bra tillfälle att mingla och träffa de andra gästerna.

Så vilka rätter fungerar egentligen? I princip alla rätter fungerar att ha i en mattermos. Populärt är att ha olika typer av soppor, men det är såklart upp till dig att bestämma vilken mat du ska ha och hålla varm inför utflykten.