Inlägg
hotell i Sandviken

Billiga hotell i Sandviken

För dig som vill boka hotell i Sandviken finns flera olika alternativ – oavsett om du vill bo centralt eller i de natursköna områdena utanför staden. Några av de billigare alternativen är:

11 Rum & Kök Hotell och vandrarhem

Mitt i centrala Sandviken ligger 11 Rum & Kök Hotell och vandrarhem. Det är enbart 250 meter till gågatan, Storgatan, vilket gör att man har nära till shopping, restauranger och kollektivtrafik. Tågstationen ligger 1,5km från hotellet.

Rum:

Inte helt oväntat så erbjuds 11 rum att välja mellan. Badrum finns i gemensamma utrymmen och det finns även tillgång till ett välutrustat kök som alla gäster får använda efter eget behov. De som hellre vill äta färdiglagad mat kan gå till hotellets restaurang. Den har däremot bara öppet på somrarna och då serveras här enklare måltider och drinkar.

Boendet är populärt hos de som ska på ett evenemang på Göransson Arena. Att gå hit tar ca 15 minuter.

Priser:

Dubbelrum – 795kr

Enkelrum – 595kr

Alséns Hotell

Alséns Hotell är ett litet och charmigt hotell med enbart 25 rum. Ett personligt hotell med närhet till Göranssons Arena/Jernvallen. Att gå till arenan tar maximalt fem minuter vilket gör att många som åker till Sandviken för att gå på sportevenemang eller på konsert väljer att bo på Alséns hotell

Rum: På hotellet finns mindre enkelrum, standardrum, dubbelrum samt de större familjerummen. Dubbelrummen har dusch/WC samt ett litet pentry medan enkelrummen saknar detta pentry.

De som väljer de mindre enkelrummen får dela badrum med andra gäster då badrummet ligger i gemensamma utrymmen. För flerbäddsrummen är det duschen i bastuavdelningen som används.

Oavsett vilket rum som väljs ingår Wifi  och fri tillgång till den gemensamma bastun. Som hos de flesta hotell ingår även frukost i priset. En fördel är att hotellet är handikappanpassat vilket gör det tillgängligt för de allra flesta.

Pris:

Enkelrum – 875 kr, med delat badrum

Enkelrum – 1205 kr, med eget badrum

Dubbelrum – 1600kr

Norrgården Hotell & Vandrarhem

Norrgården är en ombyggd villa som ligger 1,5km från tågstationen, precis vid infarten till Sandviken för de som kommer från Gävle. Ett billigt alternativ för de som vill hålla nere kostnaden för boendet. Enligt bokningssidan Bookings.com är detta ”prisvärt i Sandviken”. Detta enligt de gäster som bokat boendet sedan 2014. Någon restaurang finns inte på hotellet. För de som vill äta på ute rekommenderas att man går in till centrala delarna av staden (ca 2km).

Rummen:

Rummen är enkla och fräscha och har alltid egna badrum med dusch. Alla som bor på hotellet har tillgång till en gemensam lounge och tvättstuga. Här finns allt från enkelrum till rum med 4-5 bäddar.

Pris:

Enkelrum  – 495kr

Dubbelrum – 895kr

Familjerum – För två vuxna och två barn, 1095kr

Flerbäddsrum – Med 4-5 bäddar, 1495kr