Inlägg

I hjärtat av Gamla Stan

Ibland blir vardagen lite grå och trist och man gör inget annat än drömmer sig bort. Och emellanåt så behöver man faktiskt göra just det. Komma iväg en stund och se någonting annat och slippa vardagens lunk och invanda rutiner. Men tid och pengar är ofta en avgörande faktor. För de flesta finns ju faktiskt inte möjligheten att släppa allt man har i händerna vind för våg för att packa resväskan och ge sig iväg på nya äventyr. Dock kan det räcka med en klassisk weekendresa för att ladda batterierna och få i sig lite ny energi! Och om man inte bor i Stockholm redan så får man faktiskt inte glömma bort vår svenska vackra huvudstad. Stockholm är ju mer eller mindre en perfekt tillflyktsort för en weekendresa. Här kan du njuta av shopping, underhållning och kultur samtidigt som det inte är ett alltför stort projekt att ta sig dit med varken tåg eller flyg.

I Stockholm finner du Gamla stan, en stadsdel med gamla anor som namnet skvallrar om, som är ett väldigt populärt turistmål. Gamla stan var ju nämligen Stockholms stadskärna från början och det är få förunnat att bo i stadsdelen på heltid eftersom antalet bostadsrätter är begränsade till ett hundratal. Därför är det kanske inte heller så konstigt att det finns en hel del hotell att välja mellan här och under högsäsongen kan det nog vara bra att boka i förväg så att man har någonstans att vila sina ömma fötter efter en promenad genom staden. Varför inte spana in Hotel Riesen som skulle kunna vara ett alternativ bland hotellen? Du finner hotellet ypperligt centralt mitt i Gamla stan. Har du tur kan du boka ett av de 144 rummen med utsikt över Skeppsholmen och Stockholm Ström. Sedan räcker det med en liten promenad för att komma till det Kungliga slottet och de bästa shoppingstråken som huvudstaden har att erbjuda. Självklart finns det flera olika alternativ om man vill bo i hjärtat av Stockholm och kanske blir det resbudgeten som är det avgörande faktorn för vilket hotell det blir. Gamla stan har ju som bekant inte rykte om sig att vara ett billigt område om man söker boende på hotell för en helg. Men ibland kan det vara kul att unna sig något extra.gamla stan

När man bara har en helg att spendera någonstans är tiden så klart relativt begränsad och därför kan det vara en god idé att också strukturera resan lite grann. Varför inte bestämma att man håller sig inom Gamla stan under en dag till exempel? Här finns många skrymslen och vrår att upptäcka från allt när det gäller små mysiga butiker till kulturella byggnader och ateljéer. En restaurang i Gamla stan som serverar något i din smak lär inte heller vara svårt att finna under tiden du strosar omkring på de små gatorna. Har du inte upplevt Stockholm och Gamla stan är det här absolut ett måste nästa gång du får tillfälle att åka på besök!