Inlägg

STF Trosa / Lagnö Studio

Lögnö Studio är ett spännande och unikt hotell i Trosa som dessutom är mycket prisvärt. Hotellet är inrymt i en lada som byggdes om för filmproduktion 1982. Numera är det ett nyrenoverat vandrarhem, men de breda golvplankorna och stockarna är välbevarade för den charmiga miljöns skull. Lagnö Gård ligger alldeles intill vandrarhemmet och där finns flertalet bostadshus, ett dagis och en ladugård. Om man bor på Lagnö Studio får man bo på ett familjärt ställe med får, hästar och höns runt knuten. Dessutom finns en stor vacker trädgård med lekplats precis intill hotellet.

Rum med filmtema

hotell i TrosaVandrarhemmet har sex stycken rum, alla är personligt och individuellt inredda efter filmer som de har jobbat med, så som Ronja Rövardotter och Mitt liv som hund. Vill man ha ett extra originellt boende kan man testa Trädhuset, som är en natursvit för två, högt uppe i en lönn, med utsikt över trädgården och havet i bakgrunden. Många är de svenska filmer som har klippts och ljudlagts i Lagnö Studio. Guldbaggen hänger på väggen som påminnelse över detta. Vandrarhemmets rum har varierande storlek. Ekologisk frukostbuffé ingår i rumspriset. Det finns också ett vandrarhemskök samt matplats och sällskapsrum.

Strategiskt läge

Lagnö Studio ligger beläget vid havet, strax utanför Trosa. Läget är mycket strategiskt, med både en närhet till storstadspulsen i Stockholm och till Sörmlands vackra natur och kust. Vandrarhemmet är märkt med The Green Key och strävan efter att minska påverkan på miljön och klimatet genomsyrar hela verksamheten.