Inlägg

Så hittar du billiga hotell

Det är många resenärer som söker efter billiga hotell. Vad som är ett billigt hotell varierar förstås mellan olika resenärer och det beror på i vilken stad man söker hotell och vilken budget man har för sin resa. Men oavsett vad man tycker är billigt och inte så finns det många knep för att hitta rätt hotell i rätt prisklass och dessa knep tänkte vi dela med oss av till er. Så, till frågan, hur hittar man billiga hotell? Och vad ska man tänka på när man letar efter billiga hotell?

Hotellbokningssajter

Om man börjar leta efter billiga hotell på nätet kommer man snart att se att det finns ett stort antal hotellbokningssajter på internet, både svenska och utländska. Dessa fungerar så att de listar och jämför olika hotell i Sverige eller i hela världen. Man anger vilken ort man letar efter hotell på, vilket datum man ska anlända till hotellet och hur många nätter man planerar att stanna. Därefter får man upp förslag på lediga hotellrum det aktuella datumet. Man kan välja att sortera hotellrummen utifrån pris, men också utifrån läge, standard och mycket annat. Det går också att förfina sökningen genom att till exempel välja hur långt från centrum hotellet ska ligga, maxkostnad för hotellrummet eller önskemål om pool, roomservice, handikappanpassning eller annat som känns viktigt. hotellFrån jämförelsesajten kan man klicka sig vidare in till hotellet, men man kan också boka direkt från jämförelsesajten, vilket oftast ger ett bättre pris. När man jämför priser på hotell är det viktigt att man ser till att verkligen jämför likartade hotell så att jämförelserna blir så rättvisa som möjligt. Det är också viktigt att man tar en titt på bokningsvillkoren. En del hotell erbjuder ingen återbetalning vid avbokning, vilket kanske ger ett lägre pris än ett annat hotell där det ingår. Tänk också på att välja en jämförelsesajt som innehåller ett stort antal hotell på den destination du tänker åka till.

Fokusera inte på stjärnorna

Antalet stjärnor är inte alltid det bästa sättet för att bedöma hur hög klass som ett hotell har och därför bör det inte heller vara en avgörande faktor för att välja ett hotell. Ofta räcker det gott med ett trestjärnigt hotell. Istället för att fokusera på antalet stjärnor kan man istället kolla på några av de sajter på nätet där folk recenserar hotell. Där kan man läsa andra resenärers öppenhjärtliga kommentarer kring olika hotell och få en bra bild av hotellets servicenivå. På så sätt kan man hitta billiga hotell som kanske inte har så många stjärnor, men som istället är personligt, hemtrevligt och har en utmärkt service. Vidare är det också intressant att faktiskt ta en närmare titt på vad som verkligen ingår i priset. Ingår frukost? Ingår internet? Många gånger kan alla sådana tillval medföra extra kostnader, vilket gör att det totala priset för hotellrummet blir avsevärt dyrare i slutändan.

Påverka priset

Ett tips för att kunna hitta billiga hotell är att försöka vara så flexibel som möjligt. Måste du bo mitt i centrum? Eller räcker det gott att bo i utkanten av staden, men nära kommunikationer så att du snabbt tar dig dit du ska? Tänk också på om du kan vara flexibel när det gäller datum så kan du pressa priserna rejält. Hotellpriserna varierar nämligen kraftigt beroende på tillgänglighet och här kan du läsa om ett billigt hotell. Kan du åka lite senare eller lite tidigare så kan det påverka priset ordentligt. Kanske behöver du inte heller åka under högsäsong utan att det fungerar lika bra under lågsäsong.