Inlägg

Hotel Micro

Att nämna billiga hotell i Stockholm utan att nämna Hotel Micro är som att vara i Paris utan att ha sett Eifeltornet. Precis som namnet avslöjar så har de micropriser men även microrum. Dessa går att likna med hytter snarare än rum men för de som vill ha hotellrummet främst för att sova i behövs inte mer. Dubbelrummet består av en våningssäng vilket gör att man spar en hel del plats. Dessutom är dusch och toaletter i korridoren.hotell i stockholm

Men trots att det låter mycket spartanskt och enkelt så satsar Hotel Micro på riktigt hög kvalité. Sängarna är i toppklass och det är alltid riktigt rent och snyggt i rummen/hytterna. Inredningen är modern och för den som behöver jobba lite finns både ett litet skrivbord och gratis Wi-Fi. Dessutom är receptionen öppen dygnet runt och frukost går att få (som tillval).  Med ett pris på ca 495kr per natt för ett dubbelrum lever de verkligen upp till sitt namn. Skulle Hotel Micro vara fullbokat kan man klicka på denna länk för att läsa om ytterligare billiga hotellalternativ i Stockholm.

Förutom den stora fördelen i priset så har även Hotel Micro än annan mycket stor fördel. Det är dess läge. Det är inte mycket mer än några hundra meter till Drottninggatan. Genom att bo så centralt har man nära till allt i centrala Stockholm. Det handlar bara om att orientera sig kring vad som erbjuds i huvudstaden under den tid man är där. Turistguider är visserligen bra men dessa lyfter bara fram de saker som alltid finns så som museum och attraktioner. Den som vill ha bättre koll på vilka tillfälliga utställningar som finns eller var man exempelvis kan fira midsommar kan istället uppdatera sig via någon av de bloggar som finns som hela tiden rapporter om spännande saker för storstadsbesökarna. En av dessa är stockholmsbloggen som har sitt fokus på just tidsbegränsade evenemang.