Inlägg
Framgångssagan – Från noll till komplett hotell på fem år

Framgångssagan – Från noll till komplett hotell på fem år

År 2010 kom Anne Robertsson tvåa i tävlingen ”Årets Entreprenör”.Men det fanns många som ansåg att hon borde vunnit tävlingen. Anne är en s.k superentreprenör som verkligen lyckats bra i affärslivet. Hennes första steg handlade inte om att jämföra lån hos olika banker utan målet var att få ett lån överhuvudtaget. När hon till slut lyckades kunde investeringen i ett Bed & Breakfast göras.  Idag äger hon ett hotell med över 30 rum. En resa som tagit mindre än fem år.

”Banken måste tro på vad du gör”

När Anne hade beslutat sig för att köpa ett B&B var det första steget att få tag på pengar. Hon var 25 år, hade ingen erfarenhet av branschen och ingen ekonomisk utbildning. Ändå lyckades hon övertyga banken om att det var en säker investering och att de därmed skulle våga låna ut pengar.

Många trodde hon aldrig skulle lyckas få lån och redan i början mötte hon många skeptiska röster just eftersom hon saknade erfarenhet och ålder. Men hon valde sin egen väg. Dessutom en väg som många proffs anser vara helt fel.

”Hade jag lyssnat på dem och skrivit ner min affärsidé innan jag gick till banken hade jag knappast fått en enda krona” /Intervju i Privata Affärer

Uppenbarligen lyckades hennes egen väg och hon brinner för att andra ska våga göra samma resa.

Brinner även för andra

För Anne räckte det inte att bara förvandla ett litet B&B till ett fint fyrstjärnigt hotell med ca 30 rum. För henne är det minst lika viktigt att sprida kunskapen om entreprenörskap. Hon åker bland annat runt i olika skolor och pratar om hennes resa samt är styrelseledamot i den störa företagarföreningen Företagarna samt den lokala Nyföretagarcentrum.

Att våga hitta sin väg var nyckeln för henne- precis som det är för de flesta entreprenörerna.