Inlägg
Bo billigt nära Gröna Lund

Bo billigt nära Gröna Lund

Gröna lund är en attraktiv nöjespark som många besöker varje år. Beläget på Djurgården tar man sig enklast dit med djurgårdsfärjan från hamnen i centrala Stockholm. På nöjesparken finns runt 30 olika åkattraktioner, samt en hel del olika spelstånd där man om kan prova lyckan. På somrarna kommer dessutom över 50 olika artister och spelar på scenen. Om man vill bo centralt och på ett vandrarhem nära Gröna Lund, finns ett antal billiga alternativ.

STF af Chapman
STF af Chapman är både ett skepp och vandrarhem, som beläget vid Skeppsholmen är ett nära alternativ till nöjesparken. Det är nämligen vid Skeppsholmen djurgårdsfärjan går. Fartyget renoverades 2008 och erbjuder ett flertal charmiga hytter med utsikt över Gamla stan, samt ett fåtal rum på land i Hantverkarhuset som tillhör skeppet. Dessa rum är en aning enklare än hytterna på båten, men inte mindre intressanta för det. Det är även på Hantverkarhuset receptionen ligger, samt deras restaurang Bar Chapman.

Gustaf af Klint

Gustaf af Klint är precis som Chapman både ett skepp, ett hotell och vandrarhem, detta beläget vid Stadsgårdskajen vid slussen. Detta skepp har en mysig restaurang som är öppet året runt, medan man på somrarna kan njuta av sin visit på restaurangen ute på däck. Det ligger inom gångavstånd till Gamla stan och Djurgårdsholmen, från vart man tar färjan till Gröna Lund.

Old Town Lodge
Old Town Lodge är ett gammaldags vandrarhem som ligger centralt i Gamla stan, men som erbjuder nyrenoverade och moderna rum. Huset vandrarhemmet ligger i är en utav Gamla stans äldsta byggnader som fortfarande har kvar anor från 1600-talet. Det går även att se att delar bevarat från den gamla stadsmuren finns bevarat där. Detta gör Old Town Lodge till ett spännande besök för de som uppskattar gammal historia, samt att det är så centralt beläget.