Inlägg

Billiga hotell i Helsingfors

För den som vill resa billigt på budgetkassa så är en resa till Helsingfors ett bra alternativ. Från Stockholm tar du dig allra snabbast till grannlandet med flyg, och riktigt billig kan resan bli om man väljer någon av lågprisflygen. Färja är oftast ännu billigare, om man inte har något emot att spendera några timmar ombord.

Hitta de bästa billiga hotellen i Helsingfors

Att bo på hotell i Helsingfors är något billigare än i exempelvis Stockholm, men förstås lönar det sig att kolla in utbudet för att hitta de bästa hotellen till de bästa priserna. Rätt så naturligt hittar du de billigare hotellen en bit ut från stan, medan priserna i centrum är lite dyrare. Men vill man bo i centrum finns det också några hotell man kan välja på om man inte har någon emot att pruta lite på lyxen.

Här kommer en lista på billiga hotell i Helsingfors, sorterade från den billigaste ändan. Priserna varierar från 19 – 60 euro för en person per natt.

1. Cheap Sleep Hostel

En bit utanför stan hittar du detta enkla, men snygga och prydliga hostel. Boende i sovsal och delade toaletter. Du kan enkelt ta spårvagn in till centrum på cirka 20 minuter.

Pris: 19 €/natt

2. Stadion Hostel

På stadion med cirka 20 minuters gångavstånd från centrum hittar du Stadion Hostel. Med spårvagn är du snabbt i centrum. Sov i sovsal och delade toaletter. Fräscht boende, med lite äldre inredning.

Pris: 19,80 €/natt

3. Eurohostel

På enkla men fräscha Eurohostel har du tillgång till eget rum med delat badrum. Eurohostel är beläget på Skatudden på promenadavstånd till centrum. Frukostbuffé serveras.

Pris: 39,80 €/natt

4. Kongressikoti Hotel

Detta tvåstjärniga hotel hittar du på bara 200 meter från domkyrkan, mitt i centrum. Här har du tillgång till eget rum med delat badrum. Enkla men vackra rum till ett billigt pris.

Pris: 55 €/natt

5. Arkadia Hotel

Arkadia Hotel är på utsidan av stan som du behöver egen bil för att ta dig till, men är på bara 15 minuters avstånd från flygfältet. Arkadia Hotel är ett relativt litet hotell, men har snygga och fräscha rum till ett billigt pris.

Pris: 59,90 €/natt

6. Hotel Arthur

På det bästa läget i staden, bara 350 meter från järnvägsstationen, hittar du Hotel Arhtur. På trestjärniga Hotel Arthur får du ett eget rum till ett bra pris. Inredningen är aningen gammalmodig, men allt är fräscht och snyggt.

Pris: 60 €/natt

Det var tips på några av de bästa billiga hotellen för dig som vill resa på budgetkassa. Som du märker kan man skrapa ihop en riktigt rolig resa även om man vill resa billigt!